Friday, December 31, 2010

hepy new year!

hepy new year 2 all!!




start esok umor dh bertambah 1
walaupun xsecare official...(official tgu besday ye..hehe)

arini dh kne ade azam baru
azam sebelum ni dh tcapai ke?
nk recall blk azam thn ni...
ermmm...ape ye?
ade azam ke aku buat dlu?
(cmne nk recall ni..hahaha...)

ok..xpe2.yg lepas biar lepas
esok kne ade azam baru!
yeay!!
nk buat azam baru
ape ye?
????
ape azam korang?..
mane tau leh cilok azam korg kn..hehehehe.. 


coretan oleh fz@

Tuesday, December 21, 2010

a lot of thanks

ermm...berbalik pd entry aku "mampu ke?"
ye..kiteorg akhirnye mampu utk proses dalam mase seminggu
atau secara oficialnye hanya dalam mase 3 hari bekerja sahaja
berbanding piagam 170 hari @ 8 bulan (can u imagine we did it??..)




huh..aku pun cam xcaye je.

tp mmg byk benda kne tacle n huru hara hidup aku skjap
huh..lega rasenye dh berjaya cipta rekod


kalu x,dlm kpale asyik pk projek tu je

xtenteram hidup









smpai badan kt putrajaya tp kpale kt melaka

smbil mting kt putrajaya hp aku asyik berbunyi n terpakse wat kje dr sane je

smpai rase segan plak mase mting aku asyik ngn hp jerk..

sorri ye..bkn slalu buat..hehehe..





tp tu sume pengalaman

utk projek ni aku kne trun padang

g site tgk sndri mslh die (same2 ngn JUPEM n jurukur la.xde makne nk turun sorg2.. =p)

tp aku trun site ngn baju kurung n heel

sgt mencabar

wlupun site aku tu bangunan dh siap

yg mencabarnye kne bjalan pusing2 nk semak setiap inci bangunan tu

mmg lenguh gile kaki aku.rase nk tanggal je heel tu

nk jln kaki ayam je (tp still kne cover cun lg ye..sb tu aku xsgup nk buat..hahaha)





akhirnye selesai gak mslh tu!yeay!..
hehehe....sgt suke!
kalu x,hp asyik berbunyi n buat kje cm x jejak tanah




anywhere..a lot of thanks to my staff n jabatan lain yg bg kerjasama :


"zura..abg syed..uncle..abg hisham.." <----org kuat aku yg membantu mjayakan mision impossible
"en Hisham n Pengarah " <----- yg slalu follow up aku utk kjar sume2 yg terlibat.. =p
"en osman..en madon..n warga JUPEM Melaka" <------ org JUPEM yg sgt2 memberikan kerjasama
"zahir.." <----Jurukur yg slalu kne kejar ngn aku.pning kpale die stiap mase aku call
"pendaftar melaka tengah" <----- yg daftarkan projek tu










alhamdulillah akhirnye semua selesai..nk rehatkn otak dulu
so...kne cuti la ni.boleh bos?hehe






p/s : bestnye dapat berehat2 cmni..nak g perth!sape nk g ngn aku??huhu



~hasil coretan fz@~

Wednesday, December 1, 2010

handphone pnye effect

perhatian pd sume mmbe2 yg bakal jd ibu....



arini terbace dalam 1 majalah ni yg mksdnye cmni....



"kajian oleh UCIA Amerika Syarikat dan Aarhus University Denmark -wanita yang menggunakan telefon bimbit semasa hamil berisiko tinggi untuk melahirkan anak yang mempunyai masalah perilaku (ape mksdnye mslh perilaku?ermmm..truskan membace lg..hehe).


Dipercayai wanita hamil hanya perlu menggunakan telefon bimbit sebanyak 2 @ 3 kali sehari untuk meningkatkan risiko mendapat bayi hiperaktif (2 @ 3 kali je dh bg effect cmtu?abis kalu yg 20 ke 30 kali gune handphone dlm sehari cmne?owhh...bahaye2.zaman skrg ni kn zaman teknologi.pape org nk cri pki handphone je..aduhhh....)


Malah anak juga dikatakan akan memiliki masalah perilaku serta emosional pada usia 5 tahun.Wanita hamil yang menggunakan telefon bimbit memiliki risiko sehingga 54% lebih tinggi untuk memiliki anak yang bermasalah perilaku.Anak-anak tersebut dikatakan berisiko sehingga 35% untuk mengalami masalah emosional, hiperaktif dan sukar berkomunikasi dengan rakan-rakan sebaya mereka"


owhhh..mksdnye kalu ade anak yg cmtu..mase mak die mengandung slalu guna handphone la ni..uuuuuhhhhuuuu....gitu rupenye..hehe....



+


=




p/s :lia...dinasihatkan jage baby dlm perut tu ye.jgn gune handphone dh pasni.pas baby kluar boleh gune blk.nak calling2 faiz, gune line telekom je.leh sokong company.leh dpt bonus lebih nnt.hehehe........


~hasil coretan fz@~

Tuesday, November 30, 2010

mampu ke?

~disini segalanye bermula~



siapa pegawai yg kje kt cni (negeri tercinta) je tau

mcm mane org cni kne kje

sume gile (bukan gile betul ye..gile kje je..hehe)

disini segalanye bermula.. =p



ade 1 tugas utk aku

ikut prosedur sume spatutnye ambil mase 170 hari bekerja utk siapkn

tp kteorg diminta utk buat task khas

siapkn dlm mase 1 mgu (5 hari bekerja)

mmg gile!

tp utk projek khas ni je

tak merangkumi sume projek



tp mampu ke nk buat?

sb melibatkan byk pihak n kerja teknikal

kalu kteorg bjaya buat

mmg cipta rekod la kt malaysia ni

tp takut plak

bile dh bjaya buat

org akan minta untuk buat projek2 lain same cmtu

mmg MATI la cmtu

hehehe



pape pun..

kite tgu n lihat je

mmg tertonggeng2 n terbalik2 r sume nk siapkn

kje xleh bhenti

kje sampai je trus sambut

kalu mlm sampai

mlm tu kne standby n siapkn

mksdnye kje la 24 jam ye!

tu sume dh biase dh

org kate

dh lali dh cmni

dat's y maju

hahahaha

sempat promote lg ni...=p



p/s : dalam hati hanya diri sndri n Allah je tau cmne..hehehe



 ~hasil coretan fz@~

Friday, November 19, 2010

hadiah ape ni?

sekarang ni dh nk msuk musim org kawen

dulu aku xrase pun musim2 ni

skrg sb mmbe rmi yg nk kawen

mmg trase la

trase sb aku xkawen2 lg pun ye gk..wahahaha...
tp terase sb stiap mgu nk g knduri kawen

g xleh ngn tangan kosong

msti la nk cri hadiah dulu kn sblm g

mmg aktiviti aku stiap jumaat g shoping hadiah kawen

upppsss....
bkn hadiah kawen aku ye

shoping hadiah kawen mmbe2 la..hehehe

stiap jumaat kne senaraikn siapa nk kawen..

pastu ngn senang hatinye kluar bshoping..

tp slalu hadiah kawen dh last minit..

dpt hadiah utk diri sndri dulu la..wakakaka...(tp bgus utk insentif dri.btoln?kn? =p)

tu cite hadiah kawen

ni kne cri hadiah utk mantan pengarah plak

nk beli ape ye

ade mjlis smbutan perpisahan die ni

lg pning nk cri hadiah ni

hadiah org kawen sng la gk nk cri

beli same je pun bkn org tau kn..hehehe...(terbocor rahsia plak.. =p)

tp hadiah utk pengarah ni ape ye?ade idea ke?adoiiii...poning kpale den...



p/s : zeze...ko nk hadiah ape?tp xsemestinye dpt la..hahaha...


~hasil coretan fz@~

Monday, November 15, 2010

setahun sudah

pejam celik pejam celik


dah setahun kne mting mlm setiap ari isnin


bile nk abis pun xtau


ari isnin msti xde life


nak cuti xdpt


kalu dpt pun kne standby gk mlm tu


siang je cuti


mlm still kne dtg


bile la nk abis ni??


dh xlarat dh nk ngadap


cm nk muntah2 je


uweeearkkk.....


~hasil coretan fz@~

rugi..rugi....

kontrak aku dh nk abis dh ari rabu ni..


ade 2 hari je lg..


pastu mmg smbg kontrak lg...


tp yg ruginye..baki cuti aku ade 27 hari lg...


igt amik cuti arini n esok..


dpt la gk 2 hari...


skali kne pgl kje plak arini.dpt cuti esok je...


so..baki cuti aku ade 26 hari lg...


burn sume!!!warghhh....rugi2.....


~hasil coretan fz@~

Friday, November 5, 2010

cisss!!

10% cukai jualan handphone tu untuk handphone "biase"
....sb handphone luar biase dh mmg xde cukai tu!!



tp ape mksd handphone "biase"?



yg aku bce die ckp handphone yg ade fungsi internet or PDA mmg xde cukai tu.dah lame dh..ni mksd handphone luar biase?.



so..mksdnye xde la turun harga die nnt.harge cm skrg je la kn..



stahu aku skrg ni kbyakkan mmg ade fungsi internet tu sume..



yg maksud handphone biase tu yg handphone just ade fungsi call n msg je ke?



ape sebenarnye ni?xyah la tgu thn depan ke ape..sb same je!!







~hasil coretan fz@~

Tuesday, November 2, 2010

banyak ke beza?

haiii.....

mari berkongsi2 ape yg kite tau...

bajet 2011 umum hari tu yg cukai jualan handphone dimansuhkan...

cukai jualan dengan cukai import tu bezake?

rasenye berbeza kn...errmm....

ape yg aku tau n bace la.....

cukai jualan handphone ni dalam 10% dr harga jual die kot..

so, harga handphone tahun depan murah ke?

beza sgt ke harga die nnt?

rase cm nk beli handphone....

tp tguhkn dulu sb takut rugi oooo....

kalu thn depan harga die jauh lg murah...

melopong je nnt...menyesal pnye... hehe....

so...aku nk tgu tahun depan.bpe bln je lg ni..

sabar2...hehe...

hope penantian aku ni berbaloi..turun gile2 la harga handphone thun depan...

boleh membeli ngn gembira... hahaa.....



jom tgk handphone2 yg dalam pemerhatian aku.....





Nokia C3 : handphone yg murah n ok la.kalu sengkek sgt aku beli ni je..






Blackberry Curve : ni smart gk.harga xde la mhl sgt.tp biar murah lg..hehe..






iPhone 4 : ermmm..ni mmg smart tp mahal..aduh..best kalu dpt ni..


ape2 pun...aku nk tgu thn depan dlu.nk tgk harga die brape n baru leh pilih nk yg mane..heeeeee....


 ~hasil coretan fz@~

Monday, October 18, 2010

OMG!

Disini ada satu pengiraan matematik mudah untuk latihan anda, ia akan memberikan kejutan ye...


Ia cuma mengambil masa lebih kurang 30 saat.


Ikut arahan seperti dibawah.


Bersedia dengan mesin kira anda!!
 
1.Mula-mula, tetapkan dalam seminggu berapa kali anda ingin makan
  malam di restoran.
 
2. Darabkan dengan


3. Tambah


4. Darabkan dengan 50 




5. Jika tarikh lahir anda tahun ini sudah lepas tambah 1760 sebaliknya tambah  1759  jika ianya belum lepas.
 
6. Kiraan terakhir:
Tolak tahun anda dilahirkan.
 (contoh.: 1941, 1973, dsb.).


  • Jumlah anda sekarang dalam tiga digit nombor.

Digit pertama dari 3 digit tersebut:


Adalah jumlah nombor yang anda ingin makan malam di restoran dalam seminggu.


Sekarang yang paling cool!!!

  • 2 digit terakhir meberitahu anda …

UMUR anda!!!!!!


p/s : cuba la try..mmg menakjubkan!!tp mungkin hanya tpakai utk tahun ni je..try jgn xtry..rugi!!.. 



~hasil coretan fz@~

Sunday, October 17, 2010

Kalau Berpacaran

 
lagu yg pelik tp best..ade maksud yg nk disampaikan.. 
~hasil coretan fz@~

kawen lg!

1st nk wish SELAMAT PENGANTIN BARU pada my ex-roomate mase kt UKM...Nurliaton Akma dan Faiz..semoga bahagia ke anak cucu..really hepy 4 both of u..dah 2 mgu dh sbnarnye dieorg ni kawen.tp skrg bru ade rajin nk update blog..hihihi...



 my best frends 4 ever..hope still keep in touch till de end


six of us skrg dh tgal 5 org je bujang lg.tp 2 org lg bakal ikut jejak lia x lame lg..(..lia..zeze..fad..abot..arina..me...)zeze ngh sibuk nk tunang.fad plak tgu kawen thn depan..arina masih mencari kot.xtau la die snyap2 je ade..hihi..abot dh ade steady..aku??wah2..biarlah rahsia..hikhikhik....



skrg ni sume org asyik tnye aku soalan yg sgt best..."bile nak kawen ni?"...wah2.sgt susah nk jwb tu.asyik fail je nk jawab.ssh btol soalannye.isk2..poning pale den...ala...ade jodoh tu x kemana.dh smpai jodoh nnt kawen la kn.ape ssh..skrg ni mase aku byk ngn aktiviti bjalan2 mghabiskn mase terluang..tu pun kalu ade mase terluang la kn.hikhik...



ermmm..sume nk korek rahsia ngn aku.nk tau ade bf ke x.bile nk kawen la.fmly aku plak yg risau tgk aku relax je.kuar dting pun xde.asyik kuar enjoy je..(tp ngn spupu aku yg setia..huda..sb kami serupa.cm badi je 22 org ni..hehehe)....aku ade bf ke?tnye dri sndri blk..nk kne igt blk ade ke x?hahahahaaaaa....xpe la.skrg ni rase lg tenang.sb byk wat utk dri sendiri n famly je.bole enjoy2.xde sape nk marah aku kn.i'm free...bebas utk wat ape2 aktiviti sndri tnpa disekat2.(tp ade la batas2 die kn.bkn sume leh wat ye!..)..soal jodoh tu aku tolak tepi dulu.bile jmpe ngn org yg sesuai n dh smpai seru.bru leh pk.skrg ni xnk sktkn kpale n hti pk bnda2 ni..ape yg ade dlm kpale aku ni hnya nk enjoy n menggembirakan hati sndri je dulu!!chaiyok!!





~hasil coretan fz@~

Thursday, September 30, 2010

apa ni?garam ke?

smlm aku rase cm nk pengsan bile ade org tnjk kt aku sepeket kecik serbuk putih..die jmpe dalam fail yg masih dlm proses.fail tu fail bergerak..aku selidik2.tp xtau cmne bnda tu ade dlm fail tu.byk kemungkinan2 yg boleh difikir2kn..1st time tgk bnda tu aku tfikir bnda tu d****.dari cara bnda tu disimpan n disorokkan dlm fail.tp rupa cm garam je.cume lain sket la...



mmg cuak gile aku mase tu.tp wat2 tenang sb pape aku kne selesaikan.staff aku yg jmpe tu lg la cuak..dh ptg dh mase tu.nk rujuk kt sape pun xtau.nk simpan mmg xbrani.mmg la xsure bnda tu d****.myb die bkn d**** la.tp xnk la nnt bile smpan dulu tgu esoknye,pape jd aku yg kne btanggungjawab plak..so,utk selamat, aku pgl sorang mmbe ni.mane tau die kenal ke tu ape...ermmm..tp die pun xknl.just suspek d**** je..pastu kiteorg call sorg ASP nk tnye la.nk cnfirmkn je sbnrnye.tp die hantar polis nakotik jmpe kiteorg.so,tgu la polis tu smpai.bile polis smpai,disahkan bnda tu adalah S***U!!



terdiam masing2.aku query gk nape die tgk je n sahkn tu s****.mmg die knl ke?xyah wat ujian pape?bnda bukan main2.tp mmg die cnfm sb tu bidang die.so xleh nk cakap ape la..bnda tu polis rampas n fail yg bnda tu dijumpai pun kne ambil la utk siasatan.aku suh la bdk yg jmpe tu ikut polis tu wat report sume...



hari ini dalam sejarah la aku tgk bnda tu.aku siap belek2 lg tgk.try cium la konon2.cm terer je mase mula2 tu.tp mmg aku xtau tu ape.just suspek je.pastu dh terbukti.so, pasni aku kne amik tindakan selanjutnye plak.sb bile difikir2kn blk.nape bnda tu diletakkan dalam fail yg bergerak.sblm ni aku semak fail tu mmg xde.xtau la aku xpasan ke ape.tp fail tu lalu beberapa org.tu yg byk kemungkinan n byk keraguan kt citu.nk kate org nk kianat unit aku pun boleh gk.kalu staff aku yg pnye bnda tu.nape die letak dlm fail yg die tau fail tu bergerak.org akan tau kalu disimpan kt situ.n watpe die sorok dlm fail plak.baik die sorok kt meje die je kn..



makin pening kepale aku.aku tkt org kianat je.polis akan siasat kes ni.tp cm susah sket la.sb fail tu fail bergerak.ramai org yg boleh ada kemungkinan letak bnda tu.n fail tu letak kt open area plak.lg la susah nk detect sape2..makin sakit kepala aku ni.aku ketua kt cini.kalu bnda tu staff aku pnye, aku kne siasat n amik tindakan.kalu org kianat pun aku kne siasat.tp ape je aku nk buat ni???tgu siasatan polis dulu la...



mood aku skrg : sgt2 buntu..



~hasil coretan fz@~

Saturday, September 25, 2010

bahagian masing2

firstly nk wish SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN KEPADA SEMUA.. hopefully raye ni penuh makna pd kite..



raye kali ni dpt cuti lame.byk mase utk enjoy.jln2.hehe..pasni nk g serbu umah mmbe2 kt kl plak.raye kn sebulan.ade mase lg ni.skrg ni bujang lg.bleh la nk jln2.ni la masenye nk enjoy n hang out ngn kwn2.dh kawen nnt susah sket.terbatas sket pergerakan tu.btol x?org la yg ckp tu.aku ciplak je ayat tu.hehehe...



tp dlm enjoy2 ni.tibe2 dpt brite yg agak sedih mase bln2 raye ni.kebetulan mase tu ade jamuan raye unit.effect gak mood semua..takziah pd staff ofis aku..rozita kerana kehilangan suami tercinta.meninggal sb excident.Al-fatihah kepada arwah..besar betul dugaan die.muda lg dh trima dugaan ni.anak ada 2 org.muda lg.baru 27 tahun.arwah suami pun muda lg.tp dh ajal die.redha je.cume aku tmpang simpati pd rozita sb dugaan yg besar ni.semoga tabah menghadapi dugaan n dapat meneruskan hidup demi anak2 yang masih kecil lg..mule2 dpt brite sedih tu mase nk g kje.tbayang muka die yang cntik tu.tp bahagian die dh cmtu.ade hikmah sume ni.hope tabah n sabar..





                                 me n huda : menghabiskan mase dimasa2 bujang..hehe



bile aku renung2kn balik,aku bsyukur yg dugaan aku xde la sehebat rozita.semua org ade mase sakit,sedih,susah n senang.cepat atau lambat je.xde org yg senang spanjang mase n xde org yg susah sepanjang mase kalu die berusaha.apa2 pun yg penting diri sendiri.mcm mane kite kawal n atasi semua masalah yg kite hadapi.so...aku yakin.semua masalah aku akan selesai kalu aku bfikiran positif n yakin dengan Allah.Allah will bless me n finally the happiness is there 4 me..Amin..hehe..





~fz@~

Wednesday, September 1, 2010

duit raye ke ape yer?

ade la satu cmpony ni bg duit raye katenye.xtgk pun dlm sampul tu die bg brape.btol ke pgl ni duit raye?



tp was2..tkt gk.maybe die mmg ikhlas nk bg.sb cmpany melayu pun.mmg biase deal ngn dieorg.



cume xnk la sb duit brape tu je jd isu nnt.die plak bg atas name person.ade la staff aku brape org yg die bg skali.staff aku yg lain sume xdpt.tu yg pk byk kali tu.kalu sume staff aku dpt xpe la gk.ni die bg mane yg berurusan ngn die je.staff aku dh la rmi gk.abis yg lain tau xke timbul cite lain plak.mybe cmpany tu n aku leh agp duit raye je.bkn ape kn.sedekah.tp bg yg xdpt tu msti akan pertikaikn..



pastu smpul utk staff pun die bg kt aku suh bg kan.aku pun mggunakan kuasa sbgai ktua pulangkn blk sume2 tu.xtnye pun staff aku nk ke x.hehe...



bos cmpany tu plak dh trase ngn aku sb die ckp cm mjatuhkan imej die.die xde niat pun nk bg rasuah ke pe.just bg duit raye je.mmg dr dlu lg die bg smpena nk raye.aku xde la mksdkn pape.aku just xnk ade isu je...kalu aku xdeal ngn die ke pe aku amik je duit raye tu.kalu aku ni bkn person yg bertanggungjawab proses sume permohonan cmpany2 ni xpe lg kn nk amik.wlupun duit tu xbyk mane pun.bpe puluh inggit je.tp xnk la sb kn bpe puluh inggit tu jd isu yg bsar kt aku nnt.mulut staff2 aku ni pun leh tahan.dieorg ni kalu psl duit mmg lain sket.ske pertikaikn.ade la bpe org je.bpe org tu la yg xdpt duit tu.mmg lg la pertikaikan..



manusia ni lain2 hati die.kalu btol die nk bg duit raye.die bg kt sume staf aku ok lg.aku leh la trime.sume dpt.xde isu bg rasuah ke pe nnt.org xpertikaikn sb sume staff aku dpt.ntah le.ssh btol la.cm tersepit.aku xnk la hubungan ngn cmpany2 tu xelok.kalu leh kne jage.tp bab ni yg ssh sket..just to say sorry tpakse tolak duit tu.bkn utk memalukan sesape.just utk menjaga kepentingan diri pd mase dpn..kadang2 bnda tu bkn rasuah pun.tp kalu org dh dengki die ckp la rasuahkn..huhu....Peliharakanlah iman aku...



~hasil coretan fz@~

Sunday, August 29, 2010

too close

too close utk hari raye..tgal bpe hari lg yer..ermm..11 hari lg nk raye..tp ape pun xwat lg..



tahun ni aku kne sponser baju raye utk famly..mak plak sponser kuih raye..walaupun dpt insentif RM500,tp xleh nk joli sakan le.byk gk komitmen nk kne penuhi..hehe...



ok..check it out ape je yg kne beli:



  • baju raye aku sblm raye ade bli bju 2 pasang.xpki lg.kalu xsmpt cri assume je tu bju raye.

  • kasut raye aku xyah beli.sb sblm raye ade bli.dh byk kasut dh

  • tudung raye settle

  • baju raye adik aku (utk 4 org.yg sorg lg kje smbilan aritu.pki duit sndri le)

  • baju raye mama n abah

  • kasut raye adik aku (utk 4 org gk)

ermmm..so far tu je yg aku igt kne bli.brg2 kelengkapan umah aku dh bli sblm pose aritu.ade yg bli mase akak aku kawen aritu.so pki yg tu je.bru lg pun.(xkn nk tukar sume kot..hehe)..so selamat la.xde la pning sgt nk bajet..ni pun pning gk..duit raye lg kne bg.dh kire2 spupu n ank2 buah yg kcik2 tu sume dlm 40 org..nape ler ramai sgt.hehehe...



duit gaji tolak sane sini tp kne simpan sket utk survive pas raye.sb gaji lmbat..sume kne bajet2 je.dh besar pnjang ni nasib baik aku xkesah sgt ngn persiapan raye utk aku.xde bju n kasut baru pun xpe la.kalu smpat n cukup bajet aku bli la bju.kasut mmg xnk beli.sb dh byk.xtau nk letak mane dh.penuh kete aku ngn kasut jerk..(senang nk tukar2 kasut)hehehe





~hasil coretan fz@~

Sunday, August 22, 2010

warghh...nk....

aku dh gemuk!...
adus..xleh jadi ni..
kne kurus blk..yes..mesti!!...


so,...elakkan :
  • makan nasi

  • makan benda2 manis..ais krim?owwhh..sedapnye...

  • bijirin pun xleh makan ke?

(ape je yg aku leh mkn ni?..huh...)   


kne makan :
  • sayur?..(owh..tidak!!)

  • buah2an..tp buah yg manis xle gk..

ape je yg aku nk makan ni..smpena bulan pose ni.aku kne kurus blk!!


aja2 fighting..raye msti dh kurus sket ok..hahaha..
jgn raye naik blk dh ler..hehe..


~hasil coretan fz@~

Thursday, August 5, 2010

function!

setiap org ade function.bab keje lg la msti ade function die ditempatkan kt sesuatu unit tu...



bukan main pas je suh org len wat sendiri!



ape function unit tu kalu sume keje spttnye unit tu buat tp suruh unit lain yg nk sumting buat sndiri?baik terminate jer!unit lain function die lain la!...



uhhhh....sungguh panas hati aku pg2 hari khamis ni..spoil semua mood aku nk wat keje!



memang kurang asam gile!



sebab tu perlu pegawai jadi ketua unit.bukan stakat EO jer!malas!!



bukan nk pndang rendah pd gred bawah..tp bile gred bawah ni jd ketua..memang hancur la.sb pemikiran tu xsame.wat asal boleh je.xtau la.mmg diakui xsemua org cmtu.ade sesetengah shje..ni pendapat jer.sori la kalu ade yang terase bagai ke..dat's wat i feel rite now..







~luahan perasaan jer..hehe..be cool fza..calm down... minum air banyak2 ok... (",)


~hasil coretan fz@~

Saturday, July 31, 2010

pengalaman tak ternilai

tahun ni..beberape kali msuk paper.hehe..sume ni jd pengalaman yang tak ternilai harganye.makin menjadikan aku semakin matang n yakin...



ni paper Melaka Hari Ini..




dibesarkan gambar kt atas tu..hehe..


selepas beberapa bulan aku kne mting malam..at last habis gk tunggakan aku.ni la yg berbaloi rasenye pas penat lelah sume staff aku gk..thanks guys.. (^_^)


gambar2 kat bawah ni plak paper Melaka Hari Ini dan Berita Harian 27 Julai 2010..cite pasal Persidangan Dewan Negeri Melaka...gambar aku ade dlm tu.tp kecik je..yg hadir sepatutnye Ketua2 Jabatan jer.tp ade beberapa sebab aku kne hadir masuk..kire cipta rekod la..paling muda kt situ..aku dikelilingi pegawai2 besar kerajaan n Datuk2..tp duk dalam tu punye la cuak gile.seram sejuk je.sb aku bkn pemerhati.kalu jd pemerhati xpe lg.leh duk standby je kt belakang.ni duk utk bg jawapan kalau ade pape soalan berbangkit..tp xpe..tu sume pengalaman berharga.mane ade pegawai mude yg masuk Persidangan Dewan ni..i'm d only one n youngest among all of them..(terase bangga plak sket..hehehe)...


paper Melaka Hari Ini 27 Julai 2010




gambar besar paper atas..hehe






ni paper Berita Harian 27 Julai 2010




gambar besar paper Berita Harian..




~hasil coretan fz@~

Tuesday, July 27, 2010

opinion plzzz

nk beli kamera..tp xtau nk beli kamera ape?tp cm tringin nk beli kamera DSLR tu.tp cm mahal.berbaloi ke nk beli?ke pki digital biase jerk?



tkt dh beli nyesal plak.mahal tu.nk wat gune utk amik2 gmbar jer.mase majlis2 cmtu..mase tunang ke nnt..(wah2..dh berangan.nth bile aku nk tunang pun xtau..hehehe...)...jimat sket.xyah amik cameraman..huhu...



suggestion plzz...



~hasil coretan fz@~

Monday, July 26, 2010

penakut gk aku ni

dalam berani2 aku ni ade tkt gk..smlm tgh syok2 tdo..tibe2 hp aku bunyi.aku tersedar.tgk le hp tu.tgk2 no opis pej SUK naik..aku dh tergamam.tgk jam kol 3 pg..dlm hati..."eh..dh mlm bute ni nape no opis naik ni?dh la ari ahad pg isnin.xkn ade org kje kot ahad smpai pg?sape call aku pg2 bute ni?ade makhluk call aku ker?"..



mase tu badan dh seram sejuk.bilik aku yg gelap tu dh menambahkan rase tkt.menggigil gk bdn..trus aku kuar panggil adik aku.pastu bka lampu bg trang..mate dh xleh lelap duk pk sape call mlm2 bute.mustahil ade org kt opis sb sabtu ahad kn cuti.plg lmbt pun org wat ot smpi mlm je.ni dh pg.kol 3 pg!!..

hp aku ayik bunyi jer.tp aku xbrani angkt.nape nth takut gle...(sebenarnye takut tibe2 angkat suare2 h**** yg aku dgr..hehe)...mmg cuak gile.pastu tibe2 msk msg....rupe2nye pegawai Dewan telefon.nk suh cek data strata sb ade quiry dr CM.die suh betulkan pg tu gk.pg2 tu ade Persidangan Dewan Negeri Melaka...cisss..wat takut jer mlm2 bute ni...



pastu aku tpakse la bjage wat data tu.nasib bek dalam pendrive ade.kalu x masak aku kne g ofis kol 3 pg..terkejar2 aku pg tu.pastu dtg opis,kne masuk plak Persidangan Dewan tu.Cuak gile..tp pengalaman la tgk tu sume.mcm2 ragam.aku cuak sb duk dpn skali acting sbgai pengarah plak.pape soalan tambahan aku yg kne.cuak gile aku..



alhamdulillah selamat aku.kuar gk aku dr Dewan tu.legaaa.....hehe... (",)

~hasil coretan fz@~

Sunday, July 18, 2010

kerja entiti mistik?

nk dijadikan cerita,aku,yan n fazlan tpakse stay wat kje data matching smpai tgh mlm.salah satu reason sb yan dh dpt kje len.so die kne la settlekn sume kje die.so,kje yg aku ngn die wat same2 kne la pulun bg habis.perghhh...wat smpai ngantuk2..yela.kire kje lebih 12 jam.tp xde gaji lebih ke pe..hehe..pnt tu xtau nk ckp cmne la kn..esk pg kne msuk kje cm biase..huh..



bile wat kje mlm2 ni,kiteorg tgl btiga je la kt opis tu.radio bka mmg kuat gile la.bka cd lagu lg..xnk bg rase tkt.try wat shabis bek.leka wat kje tu.tup2 tgk jam dh kol 12 tgh mlm.msing2 xlarat dh nk buat.yela..smbil wat smbil tersengguk2 kepala.haha..mcm2 gelagat dh mlm2 buta ni..



satu hari tu,leka wat keje smpai kol 12 mlm.pastu msing2 nk blk.kemas2 la brg.pastu yan suh kuarkan cd die kt CPU die..aku pun.bka la cdrom die..tgk xde cd dlm tu..hah!!masing2 dh cuak..aku cri lg.2 3 kali gk aku cri.xjmpe..yan dh tkt..die pun..."hah..dh2.jom blk!!jom blk!!"...masing2 dh pk len dh.yela.dh la tu khamis mlm jumaat.tepat kol 12 tgh malam plak.cuak gile..aku ngn yan dh terdiam..kuar dr blk tu g cri fazlan n tnye die ade amik cd tu ke x.die ckp xde.lg r aku n yan cuak gile..yan mmg dh gelabah gile..pastu fazlan nk cri blk cd tu kt blk.tp yan xbg.die suh kiteorg blk gk.sb die dh tkt..



masing2 cuak gile.aku dh tbayang bukan2.dh la umh aku jauh.nk lalu hutan lg..warggghhh...cm nk ngis sb tkt.tp wat2 relax je.yan n fazlan xpe.umah dekat jer..bile smpai kt kete,msing2 cpt2 trus start enjin kete.dh xtgu2 lg dh..aku mmg tkt gile.duk byang ade yg ikut aku kt atas bumbung kete la pe la..,mcm2 aku bce.cermin pndg blkg mmg xtgk dah.smpai umah trus msuk umh.pntu sume xkunci.aku suh adik aku je kunci..tp nasib bek selamat smpai..huh..



esk pg2 smpai opis,g tgk blk kt blk tu nk cri cd...skali..yan menjerit..."ni hah cd tu la!!!!!!!"...skali aku tgk.."cis..ade 2 cdrom rupenye.cdrom die hitam plak.xnmpk.wat pnt tkt je smlm!!"...hahahahaha..masing2 gelak cm nk pecah perut.fazlan pun gelak gile n ckp.... "tu la korg.aku nk cri blk smlm xnk bg!kn dh tkt!hahaha".tp kiteorg tpk gk..mungkin btol cd tu kne sorok mlm td.pg ni die letak blk??huhu...tu soalan yg mmg xdpt nk jwb..yela.sb mlm tu mlm jumaat.ptt bka ayat2 quran.tp kiteorg bka lagu kuat2.pastu tepat kol 12 mlm plak tu..ermmmm...



~hasil coretan fz@~

Tuesday, July 6, 2010

over d time

dh kne start wat kje smpai mlm lg...


adoiii....lemah bdn..


sblm ni ari2 blk kol 12 mlm..plg awal pun kol 11 mlm...


pastu disebabkan xlarat sgt...try escape...wat xtau je......


ptg je cpt2 kmas nk blk..jgn bg bos nmpk.....


tp tu pun plg awal blk 6.30 je pun.xde la awal sgt...


ermmm...dpt la bpe mggu blk awal....


ni kne start blk plak....


kne perah otak n tenaga sguh2 blk ni...


kne kje over d time...over gile2 plak tu..aiyooo....


wargghhhh!!!!.....


~hasil coretan fz@~

Sunday, June 27, 2010

really hepy

bln ni aku dpt anugerah pekerja cemerlang..sgt2 terkejut.sb aku pegawai pertama yg dpt..sblm2 ni sume bg kt staff...



ptt la aku pelik.dh la aku bru tau ade perjumpaan bulanan.sblm perjumpaan tu ade mting..pas meting ptt r kak azimah (peg teknologi maklumat) suh aku pki bju cntik2 n pki make up sume.aku ni lurus skt.jujur je ckp.."sy mmg xpki pun make up ni g kje.mls..hehehe"..(sengal..org tu maksud lain rupenye)...



bile msuk dewan plak.aku terpikir gk..bile ade mting utk pemilihan pekerja cemerlang?seingat aku bln ni xde lg..name utk staff unit aku pun dieorg xmintak utk pencalonan...ermmm..mase tu xpk pape lg..dlm tgh tgu nk start majlis..ade sorg ni nk duk tepi skali..sb die ckp snang nk kuar amik hadiah besday..aku pun bg je la..pastu kak azimah suh aku duk tepi skali..aku selamber je jwb..."kak..besday sy dh lepas la..bln 3 aritu..."..adoi..mmg jujur btol la aku ni..



pastu mase die umum kn name pekerja cemerlang tu aku cm terkejut..duk termenung jap smpai pengarah duk gamit2 suh aku bgun..cm blur..adekah aku??cm xcaye jer..nape leh tibe2 name aku naik.n paling musykil nape tibe2 pegawai plak.slalu staff..



ermm.syukur la.rezki aku kn.yg plg best..kire pegawai pertama yg dpt ni..thank pd staff aku gak sbnrnye..sb kerjasama dieorg..walaupun agak mencabar gk nak handle dieorg.tp aku tadah jer.yg penting sume backlog unit aku dh selesai..mmg pengarah pun agk proud gk la ngn hasil tu.sb mcm2 cabaran aku mase mule2 ditekan2 utk settlkn sume..neway sume berjalan lancar...berbaloi gk aku kje smpi mlm n smpi rase cm xde life..heeee...



~hasil coretan fz@~

Wednesday, June 9, 2010

rase cam famos plak

terase dri cm famos plak hanya disebabkan keteku warne oren..huhu..mane2 aku g msti ade org nmpk..hah..nnt ade la yg ckp...



"cik,smlm cik kt klebang?.nmpk kete cik smlm..."

 - mmg aku g sane pun.x igt g wat pe.yg pnting bukan dating la..hehe..



kejadian hampir2 excident kt bulatan mitc mase g kje.kete aku break emergency sb ade kete kuar tibe2 kt roundboard tu.pastu leh plak kete blkg cium kete aku.pastu aku hon kete blkg tu suh bnti tepi die selamber badak je jalan!!!mmg kurang ajar!!...nasib baik pas smpai ofis aku tgk kete xde pape sgt.ade calar sket je kt bumper bwh.so..xde la heran sgt..pastu smpai ofis....



 "cik..td sket lg nk excident kn..nsib bek la x truk.."

- wah2..nampak gk bdk2 ni kn aku nk excidnt td tu..aku pun sengih jer la.. =)



pastu mase rehat..mmbe aku pegawai ofis sebelah ni plak duk tengok2 kete aku.die nk check kete aku truk x...n die ckp cmni...



"ko excident pg td kn..nsib xde pape.."

 - cet..asal la sume nmpk aku yg excident pg td..



n paling best..bos baru mmbe aku yg ckp td tu plak tnye aku smlm wlupun kejadian dh agk lame..



"awak yg bawak myvi oren tu kn..awak excident aritu kn kn roundboard?"

 - adoiiii!!!..asal la sume nmpk aku excident ni..yg lg bgus siap tau tu kete aku.kete oren kn byk kt mlk ni.bkn aku jer..so...mksdnye aku ni agak famos gk ngn kete ku walaupun org tu x knl aku.hehehe..



mase excident truk sket kt klebang baru2 ni lg best..aku tgh tgk kete yg dh msuk longkang tu, ade plak staff aku ni call...



"cik!!!cik excident kn..cmne?truk x?"

- aku cm blur..cmne bdk ni tau plak.skali tgk die lambai2 tgn kt seberang jln sebelah side lg 1 tu.hampeh jerk..



so..kalu kt mlk ni..cm bahaye jer nk mengular keje ke nk kuar2 ke..ade je yg nampak...xleh smbunyi plak..so terase dri cm famos jer.tp cm xsyok plak..kalu nk wat jahat ke pe xleh plak.kantoi nnt..hahaha...



~hasil coretan fz@~

Monday, May 31, 2010

mcm2 la keje ni..

meting....sblm ni cm mengigil jer nk msuk meting..tp skrg bkn stkat kne msuk mting jer..kne chair mting lg..





aku yg blur..


adoi...mting tu aku urusetia..aku gk yg catit minit..aku yg sediakan sume..n last skali aku plak yg kne chair..ni dh jd cm mting aku sndri jer..haha..



pengalaman r kot..tp dlm diam bnda2 cmni wat aku lg yakin.tp kdg2 aku blasah jerk..nsb bek corum mting tu sume aku knal..mmg cm ape je la mting tu aku wat.ikut ske hati aku jerk..hahaha...



xpe..chaiyok2...aja2 fighting...layannnnnnnnnn...



~hasil coretan fz@~

Friday, May 28, 2010

Ciptaan yang sempurna

ape pendapat korg dengan kejadian manusia dengan rupe bentuk yg berbeza......



knape ade yg cantik?



knape ada yg comel?



knape ade yg hensem?



knape ade yg xberape cntik?



kenapa org tu kaya?



knape org tu miskin?



ermmm...dh 25 thun aku hidup..ape yg aku nampak...



knape org tu cntik?........

............kalau org tu cntik n baik..mmg pakej lengkap la kn.mayb die cntik sb Allah tahu kot kalu die xcntik die xkn baik cm die cntik.



knape org tu miskin?....
...........sb kalau die kaya..die akan lupa pd Allah..biasenye..kite bile susah n dalam kesakitan baru igt pada Allah..maybe Allah tahu iman kite xberapa kuat utkNYa.sbtu Dia xnk bgi kite yg kaye raya.takut kite jd tamak haloba..lupa diri n yg pling teruk dh lupe pada-Nya..nauzubillah...Jauhkanlah kejahilan tu dr aku....



knape org tu ensem?...........
...........kalu die ensem..xbrape kaye..sb kalu Allah bg die ensem dan kaye..die akan jd lupe diri n angkuh ngn diri sendiri....



kenape org tu x ensem?........

.............kalu org x ensem.sb Allah tahu kalu die ensem die akan menjahanamkan ank gadis org dengan kehenseman die nnt.sb tu Allah x bg die ensem.utk kebaikan die gk..kalu tgk skrg..rmi lelaki yg x ensem pun..tp playboy n suke mainkan pempuan.amik kesempatan.sb tu la Allah x bg die ensem.tkt die akan jd lebih jahat lagi.n kbykan yg x ensem ni pun x brape pandai.sb kalu die ensem n pandai.lg byk kejahatan yg akan die buat...



skrg ni byk kes kt surat khabar psl bdk2 zaman sekarang ni..



kes rogol la...

kes cabul la..

kes membunuh la...



yg pelik..cmne dieorg ni cm xde hati n perasaan.mane hati die yg suci dlu mase bayi?



kes buang bayi plak..alamak!!!geram sungguh dgr..kalu aku jmpe baby tu.aku amk n jage..kesian tau.ciptaa n Allah.dah lah wat dosa ngn maksiat..pastu dosa buang bayi..bile bayi tu meninggal lg 1 dosa besar yg tambah..



Ya Allah... Kau selamatkanlah aku dari sebarang musibah api neraka MU dan lindungilah aku dr melakukan dosa2 besar itu..AMIN.....



~hasil coretan fz@~

Thursday, May 27, 2010

petua orang tua2..

banyak petua org tua2 ni.nak percaya ke xnk?ade yg rase cm xlogik je kn..ape je petua yg korg tau?



aku ni bkn la percaye sgt ngn petua org tua2 ni.tp bile dh kene kt batang hidung sendiri.baru terpikir blk.bukan la percaya 100%.maybe tu sume kebetulan.tp kebetulan yg terjadi ikut petua tu la kn..haha..



nak dijadikan cerita..org penah cakap ngn aku



.."x baik amik gambar kt kete kite or harta yg kite ade.sb kalu amik gmbar..die akan jadik kenangan.so..harta tu akan hilang or something akan jd kt harta tu.kalu kete..akan excident"..



mase dgr tu cm xcaye je.sb aku nk sgt amik gmbr ngn kete kesayangan aku.sje je suke2.aku pun amik la.tup2..esk pg2 jer..kababommmm...kete aku excident..perghh..putih mate je aku tgk.sdh gile..pastu trime je la ngn redha.angap je itu satu kebetulan.malang tidak berbau...



tu cite thun lepas..thun ni plak..aku excident lg..aku igt2 xde plak aku amik gmbar ngn kete aku ni.excident plak.so..mmg malang la kete aku tu..tp smlm pas aku tgk gmbar aku g treasure hunt ke Gambang utk famly day ofis aku...ade plak gmbar aku kt kete aku ngn bena2 promosi Sukan Malaysia..adoiyai!!!!!!!!!...



bru la aku teringat.cet..mmg betul la kate petua tu.pasni xnk amik gmbar kt kete lg r.nk caye 100% pun xleh kn.kuasa Allah benda ni sume..tp dh 2 kali beb kene..xberani la aku pasni kalu bab petua org tua2 ni..kdg2 ade betulnye gk kn..



so..berhati2 la yerk...



.~hasil coretan fz@~

Sunday, May 23, 2010

Excident lg

arini bersamaan 23 Mei 2010, aku excident lg.adoi..tp mmg cuak gile la..kt klebang.btol2 dpn kdai coconut shake yg famous tu.dh la tu kdi sedare aku.mase tu berhenti sb kete dpn2 bnti.ade trafic light kt dpn.leh plak kete blakang sondol kete aku.tp mase die nk sondol kete aku, mmg aku nmpk r.sb aku pndg cermin belakang mase tu.nampak muke die yg terkejut n cuak n nk mengelak langgar kete aku.tp malangnye..xsempat nk mengelak..kebaboommmm!!!aku ngn sepupu aku, zati cuak gile duk dalam kete tu.pastu masing2 dh xtau nk wat pe.terkebil2 je.hahaha..



pastu kete yg langgar aku tu (Kia Spectra) bg signal suh benti tepi.sb aku mmg dh xtau nk wat pe.duk tgh jln tu.nk dijadikan cerita, mase nk ketepi tu aku leh plak bwk kete msuk longkang.aku btol2 xperasan.sb dh cuak n blur gile.selamat r kete aku tu.stuck kt situ je la.pastu ade la org2 yg tolak bwk kete aku tu kuar.tp terima kasih pd syaza izati sb tolong tgk jer.haha..aku phm.sb dh cuak gile.mmg blur r.pastu aku blk bwk kete tu penuh berhati2.tp kalu bwk berhati2 pun,kalu org nk langgar pun xgune gk kn.huhu..



esk bru g settlekn ngn org yg langgar aku tu cmne.suh die byr sume la kecuali mane2 yg rosak sb aku msuk longkang tu.tp ikutkn slh die gk.die yg wat aku cuak n blur sb langgar aku.haha..xpe la.yg penting die ngaku slh n nk bayar sume.esk kne la cuti nk selesaikan sume.hope sume akan berjalan lancar n proses die cpt.amin..tp kete aku tu cfirm kne bwk g mandi buang suwei.dh 2 kali dah ecxident.thn lepas pas excident org suh bwk mandikn kete aku degil.hah..amik aku..haha..



bumper yg kne langgar


sensor yg hancur..


ni aku yg wat mase masuk dlm longkang tu.hehe










Monday, May 17, 2010

dinner+konvensyen PTD2 wilayah selatan

Ni 1st time la join event utk PTD.aku sbgai AJK utk hadiah.tugas aku sng jer.hadiah dh disediakan.just nek pntas hulur n smbut hadiah jerk.walaupun xdpt hadiah.tp tempias2 die dpt r gk.hehehe..just amik pengalaman kn.tp mase ni la leh tgk gelagat2 PTD.yg bestnyer..Tun Khalili Yaakub leh karaoke mlm tu.siap jd MC utk sesi karaoke..terserlahlah bakat2 dieorg ni.huhu
venue : Hotel Equatorial, Melaka
Tarikh : 14 & 15 Mei 2010




bdk2 meje yg xreti duk diam..






aku n izyan




siap bce menu lg..






terliur lg tgk kek ni...




teringat2 cookies ni..sdp..




PTD yg happening..




ajk2 yg sengal...
(selepas knvensyen n mesyuarat agung)

Tuesday, May 11, 2010

roda2 kehidupan

knape org ckp hidup ni cm roda???



sb die bulat ke?ape kne mengena ngn bulat?hehe



sb kalu kite duk kat mane2 kt roda tu.bile die pusing..kite akan dpt rase duduk diatas n msti gk dpt rase duduk dibawah...



sbtu la org kate hidup tu cm roda.mksdnye..kadang2 kite diatas.diatas tu byk mksd.tp sume yg baik2 n menggembirakan la.kire cm kite bahagia ke..kaya ke..hidup senang ke..kadang2 kite dibawah tu plak mksdnye sebaliknye..cm kire hidup susah..malang..kecewa..menderita..lebih kurang cmtu la...



so..jangan ingat bile kite dh bahagia kite akan bahagia selamanye..msti ada dugaan jugak walaupun dugaan kecil.dan jangan ingat bile kite ni menderita or nasib malang akan sentiasa malang..mesti ade kebahagian jugak selepas or sebelum tu..Allah tu maha adil.bak kate pepatah...what u give u get back..

Friday, March 19, 2010

i want dis

Sony Ericson W508


sblm ni nk hndphone lain.tp bile g survey2...jmpe plak hndphone yg lg best..bestnye kalu dpt hndphone ni..syok gile....smart n cute...


oren lg tu..


 adus...mmg smart gile r pon ni..skenye..aku akn dapat kn hp ni gk.bile aku nk riki2 hp len.hp aku ni leh wat perangai plak.cm tau2 je aku nk cri len..ade instinc ke..hahaha...

Friday, March 5, 2010

Oh Dalja Spring

Lee Min Ki


Mula2 tgk cite ni cm boleh la..so,aku pun tgk la..tgk2 cm best plak..Lee Min Ki ni jd Taebong dlm cite ni.mula2 die jmpe heroin tu (Dalja) igtkn die cm jahat,kaki pmpn...sb die amk upah sape2 nk jf kn die fake boyfriend..sengal je..sume bnda die cas..lame2 tgk cite tu tgk die cm ensem je..ok la..maybe taste aku cmtu kot..haha (dpt ke??pk sndri la)....kesimpulan yg leh d wat cite ni best gk..it's nice if we got someone who luv u more than others n willing to sacrifice 4 u...hohoho...



tp xbest plak cite dr awal dh bhagia tp last2 xbahagia..xbest..biar awal2 tu cm susah sket jln cite die..at last bahagia..cmtu baru best.baru di hargai sb dh mcm2 usaha wat utk capai kbahagiaan tu kn....sounds good....cite cinta aku??huhu...leh wat novel gk la kot..tp rahsia.hanya org2 tertentu sja yg tahu.dat's my secret...dh tua nnt kalu dh xde kje leh wat novel sndri la plak..kakakakakahhhhhhh...(perasan cite cm best je kn).. =)



sume org pnye jalan cite lain2..ade best ade yg x..hope fully aku leh d kategorikan best la kn..haha...tp kadang2 bcinta lame2 pun..tgk2 kawen ngn org len..dlu aku punye la poyo sb igt aku leh r stay smpi bile2 ngn 1st aku.sb mse sek dlu pnye xnk bcinta.keras hati sungguh..padahal bderet yg tgh bratur.tp xtau nape hti aku mse tu ttutup lg.wat la cmne pun.aku xheran pnye..ade yg bg bunga la..aku g cmpk dlm tong.xpun bg roomte aku..kalu mase dedicaton..beratur la atas meje aku tu coklat2 la.(nsb bek xgemuk mse tu)..gula2 la..surat2 la..tp sume xjalan.ade siap sgup bnti merokok sb aku ckp xske org merokok..tgu 2 tahun lg..ermm..tp aku mmg keras btol mase tu..bile igt2 balik cm klakar plak.zaman dulu2..pastu skrg tgk blk bdk2 ni ade yg dh kawen pun..semoga dieorg bahagia la kn...



hah..smbung blk cite awal td...(igt 1st leh stay)...mmmmmm..tp manusia ni lain2..mase leh ubah sume bnda.smpi skrg aku xset dlm kpale aku ni..bcinta msti kawen ngn org tu..(dh pandai sket r)..huhu..skrg prinsip aku..kalu org tu jodoh aku..walaucmne aku mengelak pun...die ttp akan jd jodoh aku..skrg ni mase utk tgk .....who's d rite person 4 me..hahaha....



owh...owh...owh...dh melencong cite asal..Dalja???cite x abis lg.xleh komen smpai habis ni.tgu habis dlu.tp hopefully die ngn taebong tu..cute couple.....cm aku n ............???? =)

Thursday, March 4, 2010

si tikus yg comellll

cute gile....
aku mmg minat gile ng mickey n minnie ni...
dlu sume barang mickey..
cincin aku pun ade mickey...hahaha....
skrg cm dh xsesuai plak nk pki...
tp aku ttp simpan la......
nk pki skrg cm segan plak...
nnt staff aku msti ckp....
"ape la cik ni..cm bdk2 je"...
haha..so jgn nk memalukan diri sndri....
skrg kne r jd cm dewasa sket...haha...
haaaaaa....bru igt..jeans aku pun brand mickey..
siap ade kpale mckey lg kt jeans tu...
jeans yg plg aku syg tu..
mse jmpe dlu jeans tu,cm org gile je..
mse tu xde duit..yela blaja lg...
tp sb nk gk xde duit pun jd ade duit...
aku igt lg..aku g ngn yazid n asma mase tu....
thanks asma n yazid yg melayan karenah aku (sb nk sgt jeans tu kn...haha)..

Wednesday, March 3, 2010

mane aku nk...



bosan gile......kpale dh xleh nk pk..xde mood la nk wat kje.xtau ape ade dlm kpale ni.pdahal bkn pk papepun.nk kate ade prob xde plak.tp cm blank.bosan tahap cipan la......adoi..nk kje pun xsmangat.xproductif dh....nk wat cmnni ni.sbnrnye aku cnfius kot.nk truskn ngn PTD or blk ke bidang aku...engineer???serius xleh pk.dh la skrg ssh nk dpt kje.aku risau gk.cm PTD ni bkn jiwa aku.myb sb aku kne kje kt cni.sb byk kne bce n faham akta2 sume.bercelaru kpale.....aku bkn ske bace2 ni.dlu mse blaja pun mane bce buku..aku lg ske duk wat math ke...yg libatkan number...walaupun ssh n pning nk wat,tp aku ske.jiwa kt ctu kot......aku ske bnda2 teknikal.yg leh buat n nmpk hasil...so cmne?nk g engineer tkt plak.aku ade pngalaman 3 bln je.mane cukup.org pun xnk amk aku kje kot.dh la tgl engineer dkt 2 thn.mane nk ingat dh kalu g interview.cmfm xleh jwp.kne stdy blk....owh.......................cmne ni?mane aku nk g ni..mak ayah aku msti xbg aku lpaskn PTD ni.dh tau dh.dr awal lg die xbg.kalu leh dieorg mmg nk aku stay PTD......lg pning kpale....dh r skrg down je rase.aku sndri rase cm aku dh xproduktif lgsg..xleh pk pape dh ni..........................engineer or PTD?ape kptsan aku???byk btol persoalan...........